duminică, 24 februarie 2013

Cîteva gînduri pentru „Gourkha”

Dragă coleg războinic,
- Să nu ai încredere în PSD - nomine odiosa! Să-ți fie treaz și ascuțit în minte precum Kukri, principiul: „timeo pesedeos et dona ferenes”. Oricum, ei nu fac daruri, ci doar „investiții”, și numai cînd și cît pot să profite instant de pe urma lor. Cît despre încredere, ei, structural, nu pot funcționa ca parteneri, te trădează firesc, așa cum respiră. Automat, mecanic, algoritmic, fiindcă aceasta le este prima natură, nu a doua. Altfel, n-am fi ajuns, ca țară, unde sîntem.
- Au realizat înțelegeri cu militarii fiindcă aveau „morcovul”. Acum, însă, nu le mai trebuim - măcar un timp. Așadar, reticență maximă și simțurile la pîndă.
- Nu este evident că numitul Ponta, irumpt din „coasta... Dacianei și a lui Traian” și a mai cine știe cui, are  poziții și „agendă” speciale față de promisiunile electorale? Altfel, cum se explică, printre alte prostii ce-i tot curg în urmă ca balega după vacă (ori mi s-or fi părînd mie prostii, dar ele sînt trecute cu schepsis în planul de desfășurare), alianța năucitoare cu partidul de 1 (repet: unu, adică, încerc să fiu și mai clar, u-n-u) % al generalissimului Oprea! Erou între erorile neamului, viceprim-ministrul însuși, în starea cea mai pură de agregare, forța, legea și ordinea, palma întinsă pe vipușca cvadruplă și copca încheiată la cravată. Doar că valoarea sa reală, indiferent de circumstanțe, tot cel mult 1 (unu)% rămîne, ceea ce înseamnă că, în fapt, el este o chestie specială, un viceprimuț-ministraș, adică ceva ce vezi numai cu microscopul electronic. Mai miiiic decît însuși Bocul, veritabilul etalon al nimicniciei pedelisto-uneperido-udemeriste. Dar degeaba ne frămîntăm noi, Oprea „aduce resurse”, așa cum era scris pe posterele electorale. Ori, asta chiar contează între lupii paznici la stîna fără cîini, numită, îndeobște, România. 
- Părerea mea este că dorința de a-i pune pe militari cu botul pe labele lor, avînd și așa ghearele boante, s-a transmis genetic. Filiația ar fi cuplul Traian - Boc, prin vir-viri-ul Gabi, spre Imberb. Treaba a funcționat, sentimentul e treaz, genele anti-oștire, active.
- Nu ne mai putem încrede nici în „camarazii” incadrați pe statul „R” / ”S” în parlament. Mai întîi, fiindcă reflexul adînc înrădăcinat al obedienței îi face candidații perfecți la ascultarea, întocmai și la timp, a ordinelor politice. Că, doar ăia i-au făcut oameni - miniștri, senatori, deputați și nu noi sau altcineva / altceva. Apoi, plutind, chiar și fără „plutitor”, de la înălțime situația se vede, cu siguranță, altfel - apare îngrijarea față de destinul luminos al neamului și neamurilor; se zbînțuie nepotolite prin mințile vigilente interesele naționale; „să înțelegem și să ne asumăm cu toții sacrificiul, tovarăși”; li se strepezesc dinții de cît rostogolesc prin gîtlejuri cuvîntul „națiune”; lacrimi le picură șuvoaie pe umerii tot mai firavi și dezgoliți (de politicieni, desigur) ai țărișoarei... Trebi menite să anestezieze mințile idioților. În fine, rezultă, așadar, că am rămas iarăși pe cont propriu. Iar justiția e statală, nu-i așa?   
- Soluția? Păi, abia de acum încolo ar fi cazul, totuși, să o discutăm în mod serios...

Col. (r) Daniel Barbu



gourkha
says:
Asadar! Dupa ultimele discutii cu prietenii militari activi, 2 lucruri sunt certe:
I. ASPECT IMPORTANT: VA FI DIN NOU LEGE A PENSIILOR MILITARE. CU APLICARE MAXIM DE LA 1 IANUARIE 2014, MINIM DIN IUNIE A.C.
Consecinte secundare: cei cu principiul contributivitatii, ar trebui sa va “reconfigurati” interesele si inca rapid, catre noua lege a pensiilor militare, intrucat daca insistati sa ramaneti la “contributivitate”, vi se va indeplina dorinta si veti fi “recalculati” sau “revizuiti” conform legii de capatai a contributivitatii si care este L. 263/2010. Va readuc aminte, ca pensiile voastre nu au fost calculate in baza L. 263/2010, ci in baza unei legi intermediare cu nr. 119/2010. Ori contributivitatea reflectata in calculul pensiei dupa L. 263/2010 este diferita fata de contributivitatea reflectata in calculul pensiei dupa L. 119/2010, adica in L. 119/2010 “contributivitatea” e umflata cu pompa si nu e frumos sa ii fentati pe ceilalti “oameni ai muncii”. Si cum toti “oamenii muncii” trebuie sa fie egali la “contributivitate” dupa o singura lege, dorinta va va fi indeplinita si vi se vor recalcula pensiile in baza legii-mama a “contribuabililor” – L. 263/2010, adica va vor scadea un pic. Readuc aminte si o anume chichita din L. 263/2010. Este Art. 171/L. 263 din 2010: “La data intrarii in vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv categoriile de pensii prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, devin pensii in intelesul prezentei legi.” Ori nu merge ca “in intelesul prezentei legi” unii sa aiba contributia calculata dupa L. 263/2010, iar altii dupa L. 119. Cu aceasta ocazie, se va face dreptate intre toti “contribuabilii” Romaniei, de la tractorist, la maistru militar, fiind indeplinita astfel dorinta fostilor militari care au dorit tratament egal cu ceilalti “contributori”!
II. ASPECT IMPORTANT: NU ESTE CLAR DACA VA MAI EXISTA VREODATA O REINTREGIRE A PENSIILOR DIMINUATE PRIN DECIZIE POLITICA.
Ultimele stiri spun ca Guvenul nu vrea sa auda de ordonanta de urgenta. Mai exact, latura PSD din Guvern nu vrea ordonanta de urgenta. Nici nu e de mirare! E chestie de orgoliu! Orgoliu de capcaun! Cat timp vicepremierul Oprea a stabilit cand a guvernat langa Boc, ca e perfect ca s-au diminuat 30 000 de pensii ale fostilor militari, de ce sa se razgandeaca acum? Fiind nasul lui Ponta, restul se subintelege! Adica nu strici o relatia nas-fin doar de dragul de a repara un abuz asupra a 30 000 de fosti militari. Cine ii mai cununa copiii lui Ponta daca il supara pe nas acum? Pe de alta parte, cica anumiti ministri din Guvern au cerut Parlamentului sa initieze si sa adopte o lege reparatorie si care sa fie promulgata in regim de urgenta! Problema este alta! Cine o aproba? O astfel de lege a mai existat si anul trecut in Parlament, iar Ponta noul dusman al fostilor pensionari militari a dat ordin parlamentarilor USL sa faca cumva, dar sa nu reintregeasca pensiile diminuate. Asa a aparut L. 112/2012, unde USL a taiat exact acele puncte care permiteau reintregirea pensiilor diminuate. La ordinul lui Ponta! Jocul pare sa se repete! Parca il vad pe Ponta disculpandu-se: “Daca Parlamentul nu a aprobat, eu ce pot sa fac? Parlamentul decide!”.
III. ASPECT IMPORTANT! PENTRU MINE, DAR POATE FI SI PENTRU ALTII! POATE CHIAR PENTRU TOTI! Nu am un document, dar mi s-a comunicat astazi telefonic. M.Ap.N. a pus in aplicare o decizie judecatoreasca (revizuire/OUG Nr. 2011), prin care urmeaza sa primesc din nou pensie militara si cu toate diferentele din urma. Nu doar eu, ci intregul grup care am castigat pe revizuire (fond). Am dubii, am castigat fondul, dar nu am ajuns la recurs. Sa nu fi intentat M.Ap.N. recurs? Nu cred! Ar fi ceva sa fie adevarat! Daca e sa castig doar eu sau grupul meu, nu ma bucur total! Ma gandesc si la un posibil recurs si pe care sa il castig. Si asa cum Grupul de la Cluj a aruncat in aer HG 735/2010 (recalculare in baza L. 119), asa as vrea sa fac parte din primul grup care arunca in aer OUG 1/2011 (revizuire in baza L. 119). Corelat cu Raportul Special al Institutiei Av. Poporului, o astfel de victorie ar insemna abrogarea L. 119 si pensii militare pentru toti (erga omnes) dupa L. 164! Pentru stat, e ceva logic sa se intample asa! Care stat nu se bucura la reduceri de cheltuieli cand se stie prea bine ca L. 119/2010 aplicata prin OUG 1/2011, a marit cheltuielile?
IV. MAI SUNT CATEVA ASPECTE. AU LEGATURA CU CATEVA ORGANISME INTERNATIONALE SESIZATE DE MILITARII ROMANI, NU DOAR DE REZERVISTI, CI SI DE ACTIVI. NU DETALIEZ. SUNT LA NIVEL PREA INALT, IAR MULTE AMANUNTE NU LE STIU NICI EU, STIU DOAR CA EXISTA.
Nu vreau sa fac legaturi intre cele 4 puncte, dar mie imi iese o jonctiune logica! Cu final previzibil!




luni, 4 februarie 2013

OFERTE DE MUNCA




Grupul de firme ARES SECURITY/D.O.SYSTEMS,selectioneaza personal – preferabil cadre militare in rezerva si retragere din toate structurile de aparare ,pentru derularea unor activitati de paza si protectie in baza unor posibile contracte,in zona lumii arabe.
Cerinte :
Stare buna de sanatate , conditie fizica , rezistenti la temperaturi ridicate , NEconsumatori de alcool , cunostinte de limba engleza ori franceza sau araba ;constituie avantaj cei cu misiuni international la activ..
Se pune problema si ptr cadre militare active dar trebuie studiate anumite conditionalitati.
- ofiter de stat major international din PKO/PE
- ofiter logistica de stat major international din PKO/PE 
- post de sef garaj auto (intretinere Toyota toate tipurile, 4x4 standard pana la camioane grele)
- post de transmisionist (conexini la nivel de divizie - radio, intretinere statii instalate pe masini cu putere maxima, legaturi radio la nivel de pluton/radio telefoane prin satelit SATCOM, retea IT, valiza de analiza chimico-radiologica portabila)
- post de genist engineering (drumuri, deminari, amenanjare tabere refugiati - paza, asigurare apa, nevoi primare, ordine interioara, evidenta refugiati etc.)
- post de paramedic/medic prim ajutor (cu posibila extindere grupa/spital de linia a II - 11 pers si dentist)
- farmacist
- translator/secretara araba, engleza, franceza cu experienta in ac spatiu
- soferi de camioane grele
Salarizarea cf statului de functiuni si normelor Natiunilor Unite - field operation si UN Agency.

Primul angajament se face ptr 3 luni de zile si pe baza calificativului se prelungeste sau nu angajamentul
Procedura ONU standard - pregatire generala, in teatru, MSA/CTO/Leave, hazard pay, etc.
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita CV-ul la dl. PAUL RAZVAN, E-mail: razvan@ares-security.ro